2009.10.28. 23:06 ReklámFail

Vodafone szimfónia

A Vodafone Új-Zélandon nagyot dobbantott. Eljátszották Tchaikovsky híres 1812 nyitányát... mobilon. A zeneműhöz 1000 telefont használtak fel, melyek időzítve kaptak sms-t és ezeknek a hangjaiból fésülték össze a nyitányt. Összesen 52 féle hangon szólaltak meg a telefonok, és ez kb. 2000 elküldött sms-be került a mobilcégnek (egy előadás, a próbákat nem számítva).

Láthatóan rengeteg munka és tervezés van a projekt mögött, hallgatnám még tovább is. Azon filóztam el közben, hogy itthon vajon elbírna-e a vodafone hálózata egy ekkora terhelést egy helyen?

Amiért mégis kirakom ide a blogra: A reklám valóban nagyon jól összerakott, és eredeti... vagyis addig, amíg kíváncsiságból rá nem kerestem a mobil és a symphony szavakra a youtube-on. Akkor találtam ezt flashmob szerű T-Mobile reklámot:

 

Igaz itt még a telefonok különböző gombjainak eltérő tónusából áll össze a muzsika, és a vezényelés is csak papíron zajlik, de nekem hasonló a kettő végeredménye. 

Akit érdekelnek a voda film készítésének kulisszatitkai, kattintson tovább.

via


A blogról

Nem épp reklámszociológia a blog témája. Kerül ide minden, ami félresikerült reklám, hirdetés, plakát vagy cégtábla... legyen az szándékos, véletlen, vagy akár photoshop :)

Ha tudsz hasonlót, ami nálad is kiverte a biztosítékot, küldd el a reklamfail@gmail.com-ra!
süti beállítások módosítása