2010.01.08. 21:52 ReklámFail

Muszlim Barbie

A nagyvilágban épp aktuális Barbie tényállásra Tünde hívta fel a figyelmemet, ezúton is köszönet neki. Szóval akkor egy kis érdekesség mára még:

2009-ben töltötte 50. évét a "jó öreg" Barbie baba. Ebből az alkalomból, na meg hogy gyarapítsák az egyébként sem kis vevőkörüket, a Mattel csadorba csomagolta a plasztik tündért az arab világ számára. A babát az iszlám vallások szerint öltöztették fel, többféle színben és változatban is kapható. Van ugye csadoros Barbie, van kilátszó arcú Barbie, és van a nagyon szigorú változat is, amelyik Barbie csak egy kémlelő nyíláson keresztül lesheti a külvilágot. Az új baba debütálása mindenesetre nem zökkenőmentes, megosztja a világot. Vannak aki örülnek, hogy a muszlim kislányoknak is lehet Barbie babájuk otthon, míg az ellentábor szerint ez a hanyományok (műanyag)lábbal való tiprása és a nők elnyomásának népszerűsítése. Így néznek ki:

Én a magam részéről az Oláh, és a Kolompár Barbie világpiacon való debütálását várom már igazán.

via:metazin


A blogról

Nem épp reklámszociológia a blog témája. Kerül ide minden, ami félresikerült reklám, hirdetés, plakát vagy cégtábla... legyen az szándékos, véletlen, vagy akár photoshop :)

Ha tudsz hasonlót, ami nálad is kiverte a biztosítékot, küldd el a reklamfail@gmail.com-ra!
süti beállítások módosítása